Kjæledyr

Kan katter spise tomater? Er tomater dårlige for katter?

Pin
Send
Share
Send

Kan katter spise tomater? Er de giftige for dem eller sunne? Finn ut i denne informative artikkelen!

Vi elsker alle kjæledyrene våre og er alltid opptatt av ting som kommer i munnen deres. En slik bekymring for katteeiere er at om deres elskede katter kan ha tomater eller ikke?

Les også: Giftige sukkulenter for katter

Kan katter spise tomater?

Svaret er enkelt, slett ikke! I motsetning til den vanlige troen å spise en moden tomat eller to, vil det ikke skade din lodne venn på noen måte. Ifølge et av medlemmene i Veterinary Botanical Medical Association, Dr. Ihoe Basko, modne og kokte tomater er trygge for både katter og hunder å spise. De er ikke giftige, og kjæledyret ditt kan til og med ha nytte av å ha en tomat i dietten en gang i blant. Hvordan? La oss få vite mer. Sjekk også ut disse DIY utendørs kattehusideene.

Katter kan spise tomater

Forstoppelse og redusert fordøyelse plager ofte kattdyrene, og mating av dem kan gi lindring av slike plager. Det er fordi tomater er rike på fiber og vann! De er også en utmerket kilde til vitamin A & C, bra for syn og sunnere hud.

Katter kan ikke ha noen fordel av karbohydrater i tomater fordi spyttamylase, et stivelsesfordøyende enzym som bryter ned karbohydrat, er fraværende hos katter. Naturligvis er katter ment å få mineraler, vitaminer og proteiner fra kjøtt, og det er noe noen ikke kan endre.

Å spise en moden tomat kan få katten til å føle seg mett i lang tid, men det gir ingen høy næringsverdi. Denne informasjonen er bare for å få deg til å tenke "Ikke bekymret", hvis katten din spiser en tomat ved et uhell.

Les også: Voksende tomater innendørs

Kan katter spise tomatsaus

Det er ingen skade hvis katten din blir funnet å spise sardiner dynket litt i tomatsaus. Hun kan slikke tomatsaus, og det vil ikke forgifte henne. Sørg imidlertid for at tomatsausen ikke har ingredienser som ingefær og løk.

Vokt dere for allergier

Akkurat som mennesker, kan noen katter være allergiske mot tomater. Du bør alltid se etter tegn som er oppført nedenfor, slik at du vet at kjæledyret ditt er allergisk mot tomater, og ta tiltak for å holde det utenfor rekkevidden.

  • Kvalme
  • Oppkast
  • Diaré
  • Irritabilitet
  • Skjelv

Les også: Hvordan lage en innendørs kattehage

Toksisitet i tomatplanter

Mens modne tomater er trygge for katter, er planten giftig og kan forårsake milde til moderate helseskader. Enhver grønn del er giftig for katter som stengler og blader og til og med den grønne umoden tomatfrukten. Disse grønne delene av tomater inneholder solanin, en type Glycoalkaloid. Bortsett fra tomater, er den også til stede i andre planter i natthadefamilien som aubergine, paprika og potet.

Les også: Kan katter spise rosmarin

Ifølge ASPCA er dette de kliniske tegnene katter kan vise etter inntak av grønne deler av tomater.

  • Utilfredshet
  • Hypersalivasjon
  • Svakhet
  • Sakte hjertefrekvens
  • Forvirring
  • Alvorlig gastrointestinal opprør

Konklusjon

Vær mer på vakt overfor kattungene, da de ikke er kresne med hva de tygger på og er mer utsatt for å prøve de grønnere delene av tomater. Dette er imidlertid ikke veldig alvorlige kliniske symptomer, og vanligvis forårsaker inntak av tomatstengler eller blader mild magesmerter.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Paulinas søte katter gjør kule triks! (Kan 2024).