Balkong hagearbeid

Hva å mate fugler i balkonghagen

Pin
Send
Share
Send

Vil du tiltrekke fugler på den lille urbane boligen din? Det blir lett hvis du vet det Hva å mate fugler i balkonghagen.

Det gir stor glede å få fuglene til å besøke og boltre seg på balkongen din, dette gir litt natur og vilt liv i det lille rommet ditt.

De mest populære fuglene på fuglebordet er spurv, kyllingmus, meis, meis, grønnfinke, blåjakke, gråspurv, bulbul og trespurv. Imidlertid deler duer, skogduer, steinduer, sildemåker, kråke og skjære også matingen. På denne måten fortrenger disse store fuglene noen av de små og små fuglene, men dette kan unngås hvis du gjør som beskrevet i denne artikkelen.

1. Er fuglefôring tillatt i ditt område?

Før du begynner å mate, bør du sjekke reglene i ditt område. Noen bygder og borettslag har forbudt fôring av fugler på balkongene.

Dette er for å unngå å tiltrekke seg flokker av duer, måker og andre store fugler, kanskje støyende og rotete.

2. Hva spiser du?

Hvis du vil bli besøkt av småfugler som pupper og spurv, er det en god ide å servere dem oljefrø som solsikkefrø, nøttekjerner og hampfrø.

Småfuglene trenger mye kalorier, både i hekkesesongen og om vinteren. Det er populært å mate brød, kjeks og frokostblandinger også, men det tiltrekker seg stort sett de større fuglene som ikke er så populære på balkongen.

De små chickadeene og spurvene er helt i orden å spise de tingene. Hvis du fôrer med mais, er du nesten sikker på å tiltrekke deg duer, noe som kan forårsake problemer på lang sikt.

Epler er bra for svarttrost og andre troster, men det er mindre sannsynlig at de flyr opp på en balkong på jakt etter mat.

3. Ikke overfeed

Det kan være fristende å sette ut ekstra mat for å hjelpe mange fugler. Dessverre er det en plan som lett kan forstyrres av kaoset til så mange fugler, så det er klart potensial for spredning av sykdom blant fugler.

4. Velg det beste matingsstedet

Du kan tiltrekke deg så mange fugler på balkongen der fôr er fritt tilgjengelig i et åpent rom. Småfugler er alltid forsiktige med rovdyr, det er viktig å gi dem synligheten der de kan se store fugler.

Hvis du bor i nærheten av store trær, tette busker eller andre steder der fuglene kan unnslippe i sikkerhet, vil fôringsstedet ditt sikkert tiltrekke deg flere besøkende i mangfold.

5. Birdfeeder vs. boller og mateskuffer

En mater beskytter fôret, slik at de eneste småfuglene som har tilgang til det kan mate fra det.

På den annen side, hvis du bruker en serveringsplate eller bolle, vil alle fuglene komme å mate.

Med mater vil du vanligvis oppleve mindre sløsing med fôr og mindre rot på balkongen. Samtidig vil du tiltrekke deg flere av de små fuglene når de kan spise, uten avbrudd fra kråker og duer.

Uansett hvilket alternativ du velger, hold matingsområdet bredt og lett å rengjøre.

6. Hold rent

Fjern spredte og resterende 'matrester' fra møbler og balkonggulv en gang i uken og vask materen en gang i måneden.

Fugler kan være bærere av bakterier, som i verste fall kan overføres til mennesker. Derfor er det viktig at du husker å vaske hendene grundig hver gang du har vært i kontakt med fugleskritt.

Hvis du bor i nærheten av de høye trærne der fugler kan søke tilflukt, er du heldig, du vil ha mange chirupende små vesener på balkongen din, selv om du bor i 5. eller 6. etasje, men for dette trenger du regelmessig fôring for lengre perioder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lynkurs i småfugler (September 2024).