Kjæledyr

Er røkelse trygt for katter?

Pin
Send
Share
Send

Er røkelse trygt for katter? Hvis ja, hva er fordelene? Lær nedenfor i detalj i dette informative innlegget!

Røkelse oppnådd fra harpiksen til Boswellia-treet, brukes i tradisjonelle medisiner og åndelig praksis i lang tid. Det er kjent at det har noen fordeler som ligner på andre essensielle oljer. Men hovedspørsmålet-Er røkelse trygt for katter eller ikke gjenstår. Så, la oss finne ut av det!


Om røkelse

Røkelse er en tørket saft fra Boswellia-trærne som vokser i Midtøsten, Afrika og Sør-Asia. Den har høye antiinflammatoriske egenskaper takket være tilstedeværelsen av forbindelser som terpener og Boswellia-syrer. Disse forbindelsene fungerer som et antiinflammatorisk middel, slik det er funnet i denne studien. Dessuten er den varme treaktige duften kjent for å heve stemningen og hjelper til å bekjempe angst og stress.


Er det trygt for katter?

Ja, røkelse er ikke giftig for katter, og den vanligste måten å administrere den til kjæledyret ditt er som en essensiell olje. Å legge det til kattens måltid er helt trygt. Men bare fordi røkelse eterisk olje er trygt for katter, betyr det ikke at andre essensielle oljer også er trygge. Før du bruker annen essensiell olje, må du sørge for at den ikke er giftig for kjæledyret ditt!

Les også: Kan katter spise tomater?


Hvordan gi røkelse til katter?

Den første tingen å gjøre er å fortynne essensen av røkelse, før du legger den til kattens mat. Eteriske oljer har høy konsentrasjon og ufortynnet bruk kan være potensielt farlig. Sørg for at du får et godt merke og ikke noe billig lokalt produkt.

En forfalsket essensiell olje kan gjøre mer skade enn godt. Bare legg til et par dråper i kattens mat og se kjæledyrets reaksjon på den. Når det er konstatert at katten din ikke opptrer på en spesiell måte (bortsett fra en spesiell oppførsel som er normal for katter), kan du til og med legge til noen dråper i kattens mat. For regelmessig bruk er det bedre å konsultere veterinæren din.

Les også: Kan katter spise vannmelon?


Røkelse Fordeler

Røkelse har mange fordeler å tilby når det gjelder katter:

  • Det kan redusere smerte og stress og fungerer som et antidepressivt middel.
  • Siden denne oljen er antiseptisk, desinfiserende og betennelsesdempende, hjelper den immunforsvaret.
  • Det hjelper også til å helbrede kløe og infeksjoner sammen med allergier, når det påføres det berørte området med en vattpinne.

Konklusjon

Røkelse er ikke trygt for katter hvis de administreres i små mengder. Kattens lever metaboliserer imidlertid ikke forbindelser på samme måte som hunder eller mennesker, så sørg for at det ikke er noen forfalskning i essensiell olje før du gir den til katten din.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Best of Katt Williams Best Clapbacks, Most Unforgettable Roasts, u0026 More Wild N Out (Kan 2024).