Hagearbeid

6 effektive hjemmelagde plengjødsel som er trygge for farlige kjemikalier

Pin
Send
Share
Send

Gjør din flekkete og kjedelige plen, frodig, grønn og tykk med våre 6 effektive og enkle å lage Hjemmelagde plengjødsel som er trygge farlige kjemikalier.

1. Epsom Salt Lawn gjødsel

Epsom-salter inneholder to elementer som øker plengresset og dets frodighet - Magnesium og svovel. Magnesium er avgjørende for å aktivere klorofyllproduksjon, og hjelpe til med absorpsjon av fosfor og nitrogen, mens svovel hjelper planter å fotosyntetisere.
Lær mer om fantastiske Epsom salt bruker i hagen her.

Hvordan å bruke

Dryss fem kopper Epsom-salter per 100 kvadratmeter plen, påfør den med en spreder eller spray den ved å fortynne den i vann for å få en frodig grønn plen. Hvis du fortynner, følg instruksjonene for produktet.

Oppskrifter med Epsom Salt

Epsom Salt & Ammonia

  • Bland en kopp hver av Epsom-salter og ammoniakk i en flaske. Tilsett to-tre ss av denne blandingen i en vannkanne og fordel den over 200 kvadratmeter gress.
  • Alternativt kan du blande den med like store deler vann for å lage en flytende gjødsel for å dekke hele plenen.

Supplerende Lawn Tonic

  • Bland 3 pounds Epsom-salter med et helt parti tørr plenmat (20-5-10). Spred halvparten av denne blandingen på torvet.

Også, sjekk ut disse nyttige rådene om gjødsling av plenene på Michigan State University Extension.

2. Ammoniakk

Alle rengjøringsmidler inneholder ammoniakk i hydroksydform. Ammoniumhydroksid beriker jordens nitrogen- og hydrogeninnhold, og hjelper dermed gresset til å utnytte jordens næringsstoffer effektivt og blir grønnere og tykkere som et resultat.

Hvordan å bruke

Spray to gram hjemmelaget ammoniakkgjødsel for hver 1000 kvadratmeter av plenen din. Sørg for å merke deg doseringen som er merket på sprøyten, og gå i riktig hastighet for å sikre effektiv påføring gjennom plenen.

Forholdsregler: Unngå å bruke blekemiddel med ammoniakk.

Oppskrifter med ammoniakk

  • Ta en kopp ammoniakk i en 1-liters beholder. Fortynn den med vann og påfør. Eller forsterk den med ekstra ingredienser for en mer effektiv kombinasjon. Du kan legge til alt fra en boks øl til en halv kopp flytende oppvaskmiddel. Dette vil hjelpe gjødsel til å holde seg fast i gresset i lengre tid.

3. Club Soda

Kullsyreholdig vann er full av grunnleggende elementer som utgjør det cellulære rammeverket av planter, slik som karbon, oksygen og hydrogen. Den inneholder også natrium i brukbar form som er nøkkelen som aktiverer viktige metabolske prosesser. Brus med lavt kaloriinnhold kan ikke gi den samme fordelen og kan være skadelig i høye doser. Som et resultat er det best å unngå dette.

Oppskrift med Club Soda

  • Bland en boks klubbbrus, en boks øl (12 oz), en halv kopp hver ammoniakk, munnvann og flytende oppvaskmiddel i en flaske. Spray den med en slangesprøyte en gang hver tredje uke. Les oppskriften i detalj her.

Tips: Koks og sprite inneholder overflødige mengder sukker som har en tendens til å tiltrekke seg uønskede skadedyr og forstyrrer NPK-forholdet mellom jorda.

4. Babysjampo

Akkurat som såpe, hjelper babysjampo din vanlige plengjødsel til å feste seg til gressbladene, slik at den trenger inn i jorden. Forsikre deg om at du ikke bruker anti-bakteriell sjampo, ellers vil den drepe alle de gunstige jordbakteriene du har stilt på. Babysjampo, i moderate mengder, fungerer også som et lukemiddel.

Oppskrifter med babysjampo

Baby sjampo og øl

Bland sammen en boks øl, brus og en kopp babysjampo med 10 liter vann. Påfør blandingen jevnt over plenen, en eller to ganger i måneden.
Denne oppskriften er en effektiv motgift mot sesongmessige skadedyr; babysjampoen kutter gjennom den kaustiske kraften til brus, noe som gjør det enkelt på torvet ditt.

Babysjampo og ammoniakk

Bland en kopp hver av babysjampo og ammoniakk. Tilsett litt øl for best resultat og påfør grundig. Øl, sammen med sjampo, hjelper gresset til å absorbere viktige næringsstoffer mens ammoniakk leverer alt det som plenmikrober krever.

5. Munnvann

Munnvann er et must-ha for enhver oppskrift som krever bekjempelsesmiddelkraft. Dens soppdrepende egenskaper avviser skadedyr og insekter og holder plenen din frodig og sunn hele året.

6. Melasse

Melasse, akkurat som øl og brus, inneholder store mengder sukker, som mater jordmikrober og øker plantehelsen. Den inneholder også jern i brukbar form, som tar seg av fotosyntese og cellulær metabolisme.

Oppskrifter med melasse

Melasse og Epsom-salter

  • Bland Epsom-salter og melasse i forholdet 1: 2. La komponentene løses opp, og fortynn dem deretter i 2 liter vann. Spray denne løsningen på jorden.

Hvor viktig er plenmat?

En plen som er frodig og sunn fra starten, krever ikke stor oppmerksomhet i form av plenmat eller flytende fôr for å takle strengheten med sesongmessige trusler.

Plenmat er viktige supplerende jordterapier, ofte gitt som en rask løsning for å gi næringsstoffer, for å komme seg etter ugunstige værforhold, eller rask eliminering av visse skadedyr fra plenen din.

Hvordan bruke plenmat for maksimale fordeler

Påføring av hjemmelaget gjødsel i begynnelsen av våren gir grobunn for gresset til å vokse.

En høstapplikasjon fungerer som et sterkt stimulerende middel for å hjelpe til med vekst og utvinning etter en spesielt varm og stressende sommersesong. Det beriker også jorda og forbereder den for de kommende harde vinterene.

Den månedlige applikasjonen hjelper bakken til å absorbere vann og flytende fôr bedre og pleier et sunt samspill med jordmikrober.

Les også: Plenpleie om vinteren

Tips å huske

  • Påfør jevnt og lett i hele plenen. Hvis du ikke er sikker på resultatene, må du fortynne den med vann og teste den på et mindre område.
  • Vann plenen din en gang før du legger på mat, og deretter igjen etter påføring. Dette vil muliggjøre raskere og dypere penetrasjon.
  • Luft plenen din før gjødsling for å skape en overflate som vil være mest mottakelig for mat fra plenen.

Les flere tips om plenpleie her!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Slik får du en grønnere plen i sommer (Kan 2024).