Utvalgt

14 bananskrellbruk i hagen du bør vite om

Pin
Send
Share
Send

Bananskall kan gjøre underverker i hagen. Her er de 14 Bruk av bananskrell du burde vite om!

Bananer er en god kilde til fosfor og kalium for oss, og peelingene gjør det samme for plantene våre. De nedbrytes raskt, så bare kutt dem opp og legg dem til plantehullet for tomater eller paprika. Du kan også bruke bananskall som en organisk sidebehandling av de fleste landskaps- og hageplanter. Les denne informative artikkelen om Mississippi State University Extension Service!

1. Som spray-on gjødsel

Å mate bananskall til planter er ikke bare en gammel kones fortelling. Det er praktiske grunner til at mange bruker denne supermatvaren som erstatning for kjemisk gjødsel. Bananskall er raske å råtne, så hvis du begraver dem, tilbyr de rike butikker med viktige næringsstoffer til jorden. Du kan også bruke dem til å lage en bladspray for å gi plantene dine næringsstoffer (se veiledningen på Little House Living).

Finn flere ideer om gjødsel med bananskrell i dette innlegget.

2. Bryg en kompostte

Mangelen på en kompostbunke skal ikke avskrekke deg fra å mate hagen din med din egen organiske gjødsel; bare slipp noen bananskrell i en bøtte fylt med vann og la den ligge i noen dager. Du får en mineralrik banante som beriker blomster- og grønnsaksbedene dine med næringsstoffer og fremmer kraftig vekst. Hvis du vil ha en øyeblikkelig te, er det en annen oppskrift å følge.

Les også: Hvordan holde bananer friske

3. Oppmuntre blomstring i planter

Bananskallene har en høy konsentrasjon av kalium - det viktigste næringsstoffet som planter trenger for å danne store og lyse blomster. Kalium letter også overføring av næringsstoffer og vann mellom planteceller og beskytter dem mot sykdommer. På en måte lar det plantene forberede seg på spirende fase. Derfor gir en gjæret bananskallblanding en ypperlig sideforbinding for planter. Instruksjoner er her.

4. Forsterk jorden

Gi en direkte næring til hagen din ved å plante en bananskall eller to i den. Bare dypp opp en grøft tre inches dyp og lang nok til å imøtekomme skallene. Legg dem flate med innsiden vendt opp og dekk dem med litt jord. Over tid vil de frigjøre viktige næringsstoffer som jern, kalsium, kalium og fosfor.

5. Lag en fruktflue

Ikke bare fruktfluer denne oppskriften vil også fungere på andre flygende insekter!

Hvis fluer er hovedproblemet, og du leter etter en giftfri måte å håndtere, så er svaret ditt å bruke en banan med skallet. Bare hakk den opp, legg den i en plastbeholder og hell i litt eplecidereddik. Stikk deretter noen hull i lokket som er store nok til at fruktfluer kan komme inn. Duften av eddik og banan vil tiltrekke dem, og de kommer inn gjennom hullene og til slutt ned og dør i væsken. Selv om dette ikke er mulig å fange hvert eneste skadedyr i hagen, vil det definitivt hjelpe deg med å bli kvitt ganske mange. Se oppskriftene her!

Sjekk ut flere kule bananskallhacks i denne artikkelen.

6. Bladluskontroll

Det er ingen solide bevis ennå, men du kan prøve! Skjær opp bananskrell eller bruk tørkede bananbiter til dette. Enten drapere eller grave oppskåret skall eller tørkede stykker 2,5–5 centimeter (1-2 inches) dypt i bakken rundt bunnen av den berørte planten. Bladlusene vil snart være borte når de avskyr lukten av moden banan.

Les også: Naturlige måter å kontrollere bladlus

7. Legg til kompost

Bananskall er biologisk nedbrytbart og brytes raskt ned, så en av de beste bananskrell brukerer å legge dem til i kompostbunken. Bare vær sikker på at du tilsetter dem hakket eller gjennomvåt eller som en halvfast oppslemming; ikke legg dem hele, da dette vil tiltrekke vaskebjørn og stinkdyr. Nedbrytningen av dem øker innholdet av kalium og fosfor i komposten din.

Les også: 13 ting du ikke kan kompostere

8. Trekk til deg sommerfugler og fugler

Oppmuntre fugler og sommerfugler i hagen din ved å sette ut modne bananskall på en hevet plattform. Du kan også hakke dem i biter eller slå noen hull for å gjøre frukten mer tiltalende og tilgjengelig for insektene. Det er sannsynlig at bananen vil trekke inn biene, vepsene og larvene, så pass på at du plasserer den på en plattform over plantene dine. Ikke glem å fjerne den rett før solnedgang, ellers kan du ende opp med å tiltrekke deg de irriterende nattlige inntrengerne.

Les også: 19 DIY Butterfly Feeder Ideas

9. Gjødsel luftanlegg

Epifytiske stauder som Staghorn-bregner og Elk Horn danner ikke røtter og vokser i jorden. I stedet blir de båret på stilkene av rotfestede planter og får all næring fra luften rundt. Sprøyting dem med en banangjødsel er en smart måte å sikre at de får den nødvendige dosen næringsstoffer for vekst og overlevelse.

Les også: Hvordan holde luftplanter i live

10. Gi plantene dine bananeddik

Syreelskende planter som gardenias, rododendroner, blåbær og azaleaer drar nytte av en rask spray med bananeddik. Eddik, hvis det brukes i liten mengde, kan øke surheten og forsterke jerninnholdet i jorden, slik at disse syreelskende plantene kan vokse bedre og utvikle sunt løvverk. Begynn med å gjære rester av bananskrell og følg instruksjonene her. Hvis blandingen har sterk lukt av eddik, bør du vurdere å fortynne den med like mye vann for å unngå å brenne plantene.

Les også: Eddik bruker i hagen

11. Forbered hagesengen

Den gjødslende og næringsrike naturen til bananskall gjør dem perfekte som et jordendringsmiddel for å forberede hagesengene. Bare hakk dem opp og kast dem i jordlagt jord. De vil øke mikrobiell vekst og gjøre de gunstige ormene i stand til å lufte og forbedre jordens kvalitet. Og sørg for å grave dem dypt, ellers kan de ende opp med å tiltrekke seg irriterende dyr som føflekker og kaniner.

Les også: Hvordan dyrke bananer i potter

12. Etabler luftanlegget ditt på en bananskrell

Når du setter et dekorativt luftanlegg, ordner du en bananskall ved foten. Dekk den med litt mulch eller mose for å skjule den og monter hele planten over den. Skallene vil fungere som kompost og forfall for å frigjøre en mengde næringsstoffer som vil være til nytte for plantene.

13. Gjødsle tomatplanter

Hvis du vil at tomatplanter skal trives og produsere høsten, må du ikke glemme å legge til bananskall. Når bananskall beriker jorden med kalium, jern og kalsium, slik at de voksende tomatene får næring gjennom hele sesongen. Denne guiden viser deg hvordan du bruker bananskall til å dyrke tomatene dine.

Les også: Legg disse 8 tingene i TOMATO-plantehullet ditt for de beste tomatene noensinne

14. Gi plantene dine mat

Skjær opp noen bananskrell i små biter og begrav dem i jorden, rett under matjordens matjord, eller i bunnen av frøstartbeholdere. Dette vil gi et sårt tiltrengt løft av næringsstoffer til de unge plantene. Bare vær sikker på at frøene eller plantene ikke berører skallene direkte på tidspunktet for plantingen, da dette kan ende opp med å brenne og skade de små røttene.

Lær å lage DIY organisk gjødsel fra grønnsaksrester.


Fest det!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: We Finally Tried It! Couple VLOG (Kan 2024).