Hagearbeid

8 måter å tiltrekke padder og frosker til hagen

Pin
Send
Share
Send

Trekk til padder og frosker i hagen din for å holde hage skadedyr i sjakk. Her er de 8 måtene!

Å tiltrekke padder og frosker til hagen gir to fordeler - først ser de veldig søte ut, og for det andre hjelper de med å bekjempe skadedyr som lurer i hagen din. Så uten videre, finn ut måtene å tiltrekke dem på.

1. Unngå kjemikalier

Som andre amfibier puster padder og frosker (helt eller delvis) og drikker gjennom huden. Hvis du bruker plantevernmidler, herbicider eller soppdrepende midler eller andre kjemikalier for skadedyrbekjempelse i hagen din, kan de ikke overleve.
Men hvordan kan du kontrollere hage skadedyr og insekter, svaret er enkelt - frosker og padder vil gjøre det som fungerer for deg. En voksen padde kan spise opptil 100 insekter på en dag. Du kan også velge andre økologiske hagearbeidsteknikker for å kvitte seg med skadedyr.

2. Gi ly

Nesten alle frosker og padder er nattlige, noe som betyr at de våger seg mest om natten. De bor i nærheten av vannmasser og unngår direkte kontakt med solen, spesielt når været er veldig varmt for å redde seg selv fra dehydrering. Alt dette indikerer at lyet til frosker og padder skal være et kjølig, mørkt, fuktig sted. Huset kan opprettes ved å arrangere murstein i form av en liten hule. En annen måte er å plassere leire potten opp ned på en måte som gir en åpning. Finn dette froskeskyet i nærheten av lavt voksende planter og busker.

3. Små vannmasser

Padder og frosker er begge amfibier, noe som betyr at de ikke drikker vann, men absorberer fuktighet gjennom huden. Også legger de eggene i vann. Det er derfor de elsker å bo i nærheten av de fuktige stedene. For å være vert for padder og frosker, må du ha små vannforekomster eller dam i hagen din. Her er DIY-veiledningen! En enkel måte å bygge kunstige vannforekomster på er å plassere noen store, grunne potter fylt med vann i ikke-tilgjengelige froskevennlige flekker i hagen din. Ikke la grytene tørke helt ut, og fortsett å fylle dem med vann.

4. Utvalg av planter

Du bør håndplukke planter med forsiktighet for å plotte i nærheten av froskens habitat. Mange planter er giftige for frosker og padder. Enkelte spiselige planter som er skadelige for amfibier, er aubergine, rabarbra, poteter og erter. Hvis du har en blomsterhage, unngå å plante oleander, kaprifol, Azalea, påskeliljer, hyasint i nærheten av lyet. Hvis du er villig til å lage en froskhage, er det mange andre planter å unngå. Sjekk ut den komplette listen her.
Du kan dyrke vannplanter i dammen din ettersom det øker oksygenivået i vannet. Å plotte innfødte gress og fuktighetsgivende planter rundt dammenes omkrets gir ly for frosker og padder. En slik type planting tiltrekker seg også insekter som er en god matkilde for frosker og padder. Sjekk ut noen fantastiske ideer om damplanter her.

5. Trimming av hagegras

Husk at det er sannsynlig at frosker og padder vil la deg rundt i plenen din hvis du ikke trimmer hagegresset regelmessig. Det vil være en livsfare for dem, ettersom deres liv vil være i fare mens de klipper hvis de lurer i gresset. Barn og kjæledyr kan ved et uhell tråkke på dem også mens de leker. For å unngå dette scenariet, hold plenen trimmet.

6. Fare fra kjæledyr og barn

Barn er alltid nysgjerrige på omgivelsene. De kan ødelegge lyet for padder og frosker. Også, hvis du eier kjæledyr, kan de behandle dem som deres jagerleker og til og med liker å ha dem til desserten. Det vil ikke bare være en fare for dine amfibier, men det kan også true kjæledyrene dine.
Når de trues, skiller de ut en brennende dårlig lukt som kan irritere nesen. Oral eksponering for padder kan også forårsake allergiske reaksjoner hos kjæledyrene dine, da disse skapningene har giftkjertler i huden. For å unngå dette er den beste måten å bygge et innhegning for lyet eller lage froskens habitat et annet sted.

Advarsel: Hvis du har små barn eller kjæledyr som er nysgjerrige av natur, avvis ideen om å lage et froskesky i hagen din.

7. Kompost og blader søppel

Husk at selv om frosker og padder bor i hagen din, kan befolkningen reduseres drastisk hvis du ikke gir en ordentlig matkilde. En enkel måte å gjøre det på er å holde en kompostbunke klar. Insekter og andre insekter tiltrekkes av disse dyngene, og det er det froskene trenger. Fjerning av søppel fra hagen må også unngås. Ikke bare fungerer det som en mulch, men gir også ly til disse amfibievennene fra rovdyr. Ormer, snegler, snegler, edderkopper, tusenbein, tusenben og biller lurer i bladkull, som ofte blir et raskt måltid for padder.

8. Tiltak for vintre

Frosker og padder er kaldblodige amfibier og dvale om vinteren. Hvis du lever i et kaldt klima, må du være spesielt forsiktig. I løpet av dvalemodusen, prøv å skaffe passende dvalemuligheter. En måte å gjøre det på er å grave noen hull i nærheten av tilfluktsrommene og fylle dem med en blanding av døde blader og kompost. Dette vil holde frosker og padder varme og trygge gjennom hele vinteren. Døde tømmerstokker kan også være fristed for dvalemodus.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: frosker i ask dammen (Kan 2024).