Ideer for hagearbeid for containere

14 flotte høstblomster for containere: høstblomster til potter

Pin
Send
Share
Send

Ikke bare mødrene, men det er også andre høstblomster til containere som du kan dyrke for et flott fargeshow om høsten!

1. Mødre

USDA-soner: 3-11

Fargerike mødre definerer høsten. De er en av de mest populære blomstene i verden og er tilgjengelige i så mange farger. Å dyrke dem i containere er også superenkelt, og de vokser i nesten alle klimaer. Både flerårige og årlige mødre er tilgjengelige. Lær mer om voksende mødre her!

2. Goldenrod

USDA-soner: 4-9

Goldenrod blomstrer på sensommeren til høsten. Denne muntre planten kan dyrkes lett i beholdere og passer godt sammen med bregner og prydgress og andre høstblomster.

3. Stonecrop (Sedum sp.)

USDA-soner: 4-10

En nydelig, senblomstrende saftig, stonecrop er en tøff liten informasjonskapsel som vil bolle deg over med sin toleranse mot ekstremer. Det kan vare gjennom frost, full sol og sterk vind med letthet av et jernskjold! Imidlertid blir varme temperaturer, fuktighet og moderat fuktighet ansett som den perfekte værforhold for denne flerårige.

4. Toad Lily

USDA-soner: 4-9

De orkidélignende blomstene av padde liljer blomstrer på det tidspunktet da de fleste planter har blomstret ferdig, fra sensommeren til slutten av høsten. Denne lettstente flerårige har et mykt hjørne for delvis skygge og fuktig, men godt drenert jord.

5. Helenium

USDA soner: 3-8

Helenium er en nær fetter av Daisy, og har muntre blomster i solnedgangsfarger på slutten av sommersesongen. Enkelt vedlikehold og minimumskrav gjør det til et passende valg for late eller glemsomme gartnere. Mange av de populære sortene er hybrider! Velg en mellomstor beholder, og i tillegg til å holde den i en hel dags direkte sollys og godt drenert, næringsrik jord, ikke glem å dø for å forlenge blomstringsperioden.

6. Søt høstklematis

USDA-soner: 4-11

Delikate hvite blomster av søt høstklematis begynner å åpne fra sensommeren til sen høst og til og med opp til vintrene i varme klima, og sprer intenst søt duft i luften. Dyrk dette vintreet i en medium til en stor beholder og gi støtte gjennom espalieret.

Les også: Beste vinstokker og klatrere for containere

7. Caryopteris

USDA-soner: 5-9

Caryopteris er kjent for sine dype blå blomster og grågrønne blader med små sølvårer. Dens aromatiske løvverk og nektarrike blomster gjør det til det perfekte valget for å tiltrekke pollinatorer. Gi Caryopteris buskrik, nøytral jord og full sol.

8. stemorsblomster

USDA-soner: 6-11

Stemorsblomster er uten tvil de beste beholderblomstene. De er superenkle å dyrke, og i moderat klima blomstrer de året rundt. Fra vår til høst og til og med om vinteren (i varme klima) kan du dyrke stemorsblomster.

9. Rudbeckia

USDA-soner: 3-8

Rudbeckia blomstrer fra sommer til høst til slutten av oktober. Vanligvis, en sommerblomst, kan den forvandle høstens blomsterhage med spennende gul; andre farger er også tilgjengelige. To spesielle varianter som fortjener omtale er 'Autumn Sun' og 'Autumn Colors.'

Les også: DIY Fascinating Fall Garden Ideas

10. Aster

USDA-soner: 3-11

Akkurat som mødre, reagerer asters på de forkortede høstdagene ved å gi et teppe med små daisylike blomster. Siden de er fargerike og fulle av nektar, bringer de bier, sommerfugler og farger til hagen din til sen høst og til og med vintre i frostfrie soner når de fleste sommerblomstrene dine har falmet av.

11. Millioner bjeller

USDA-soner: 9-11

Små og prangende petunia-lignende blomster og et mangfoldig utvalg av fargevalg gjør Million Bells til et must for enhver containerhage. Denne frodige blomstreren begynner å blomstre fra sommeren og fortsetter denne om høsten. I tropene blomstrer den om vinteren! Den dyrkes ofte i uteplasser og hengende kurver for å forbedre fortauskanten.

12. Coneflower

USDA-soner: 3-8

Coneflower har daisylike blomster med hevede sentre, tilgjengelig i lyse farger som minner deg om høsthimmelen under solnedgangen. Velg en liten til mellomstor gryte avhengig av sorten. Hold planten i full sol, og vokser i løs, godt drenert jord.

13. Oxalis

USDA-soner: 7-11

Oxalis Triangularis er et elegant haugeanlegg, et godt valg for å fylle en container. De vakre, iøynefallende rosa blomstene begynner å dukke opp fra sommeren og fortsetter om høsten. Det er ekstremt lett å dyrke, krever ikke mer enn delvis skygge og overlever i en rekke soner, både utendørs og innendørs. I kjøligere soner kan du alltid bringe den inn for å overvintre.

Bonus

14. Korallklokker (Heuchera)

USDA-soner: 4-11

Korallklokker gir en dramatisk uttalelse i containerhagen med sine interessante bladteksturer og et imponerende fargespekter. De er glade i skyggen, men tåler sol i kjølig klima. Ikke bare om høsten, men heuchera gir løvinteresse året rundt. Koble denne planten med andre høstplanter for en fantastisk høstbeholderhageutstilling!


Fest det!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Staudebedet - Sensommer behandling og tilbageblik (Kan 2024).