Hagearbeid

5 måter å oppmuntre dyrelivet til i hagen din

Pin
Send
Share
Send

Av Vil Armstrong

Å tiltrekke dyreliv i hagen din kan gjøre det mer livlig, det vil også forbedre hagenes generelle helse. Her er de 5 måtene å gjøre dette på!

Mange tror at alle insekter og insekter er skadedyr, men dette kan ikke være lenger fra sannheten. Disse små skapningene beskytter hagen din mot skadelige plager, så det er lurt å oppmuntre dem til rommet ditt. Ikke bare vil en livlig hage gi timer med underholdning, dyrelivet vil betale tilbake din godhet ved å holde hagen din vakker og fri for skade.

Disse fem enkle trinnene vil bidra til å oppmuntre søte skapere og sjelfulle sangfugler i hagen din.

1. Velg planter med tanke på dyrelivet

Plantene du introduserer til hagen din, vil ha stor innvirkning på hvor mye dyreliv du tiltrekker deg, så det er best å planlegge fremover når du lager eller forfrisker et uteområde. Søt luktende blomster som roser og kaprifol vil lokke skapninger til å komme og undersøke den tiltalende duften. Innfødte hekker vil appellere til det lokale dyrelivet, så gjør litt undersøkelser før du planter parametrene dine. Hvis du har plass, ser et eik ikke bare vakkert ut, men gir et trygt tilfluktssted for store og små dyr og dyr.

2. Tykkere hekker og forlenge gresset

Å tilby dekke er den enkleste og mest effektive metoden for å tiltrekke seg minidyr; de vil virkelig sette pris på et sted å ly for elementene og rovdyrene, samt å ha et trygt sted å sove. Ved å la gresset vokse lenger, og legge til tetthet i hekkene, vil du bevise sårt tiltrengt dekke for små skapninger. Tykke hekker gir også ly og et trygt sted å hekke fugler, og oppfordrer dem til å gjøre hagen din til sitt hjem.
Når du trimmer løvverk eller klipper plenen, må du passe på og prøve å ikke forstyrre hekkende dyreliv så mye som mulig. Når du har opprettet trygge havner, er det viktig at de forblir akkurat det.

Les også: Beste dekorative gress du kan dyrke i potter

3. Gi matkilder

Naturlig matmangel er en konstant fare for fugler, så å legge til en fuglemater i hagen din vil hjelpe lokale arter å overleve. Forsikre deg om at du plasserer matere ut av skade - hold dem minst to meter unna dekselet, og vær sikker på at kjæledyr eller barn ikke når. Når fugler begynner å mate i hagen din, kan du fortsette rutinen, da de blir vant til det, og vil bestemme besøkene deretter. Enhver plante som dyrker bær vil gi en ekstra naturlig matkilde til våre fjærvenner.

Små skapninger pleier å foretrekke planter som vokser i solen i stedet for skyggen, og alt som vokser i utkanten av busker eller grenser er alltid populært, så husk dette når du legger til hagen din. Insekter og bier elsker blomster og nektar inni, så mål å gi et godt utvalg hele året. Se etter pollinatorlogoen på plantepakker for å få veiledning om hva du skal kjøpe.

Les også: Hvordan lage en bievennlig hage

4. Lag mange gjemmesteder

En fuglekasse er en fin måte å tiltrekke fugler til hagen din når som helst på året. Ved å legge til disse små strukturene i hagen din, skaper du trygge rom for dem å beskytte mot elementene og å oppdra ungene sine. Til gjengjeld vil du ha nytte av å ha konstante følgesvenner gjennom hele året, og du kan til og med plassere et kamera i boksen din for å få den ultimate fugletitting. Når du monterer fuglekassen din (eller flere fuglekasser, hvis du håper å tiltrekke deg mer enn en art), plasser den i et ganske område minst 1,5 meter over bakken, for å sikre at beboerne er trygge og uforstyrrede. Sørg for å holde fuglekassen gjestfri ved å rense den, men forstyrr den aldri når den er opptatt.

Nyttige insekter, biller og tusenbein setter pris på gjemmesteder som tett løvverk og gresshauger, noe som er en god unnskyldning for å utsette å rydde ‘hagekullet’. Forsink å kutte staudene dine om høsten, og om vinteren når plantene er sparsommere, ordne hauger med tømmer, stein eller bark rundt hagen din for å skape perfekte rom for dvale.

Les også: Slik tiltrekker du marihøner i hagen din

5. Legg til en vannfunksjon

Større hagelivet som frosker og padder tiltrekkes av en dam, og hvis du kan lokke dem inn i hagen din, vil de betale tilbake deg ved å eliminere snegler og snegler. begge elsker å feire på plantene dine. Hvis du ikke har nok plass til en dam, bør du vurdere å legge til noe mindre som fuglebad eller vann. Begge disse alternativene vil lokke vakre fugler og sommerfugler, så vel som dyr som elsker å mate på forskjellige typer insekter. Ikke bare vil hagen din bli beskyttet, du vil ha mange fargerike skapninger å glede seg over.

Hvilke dyreliv du vil tiltrekke deg, vil variere avhengig av hvor du bor og den tilgjengelige plassen. Snakk med ditt lokale hagesenter eller naturforening for å få råd om hvordan du lager en hage som skapninger vil like like mye som deg.

Les også: Hvordan lage en vannhage for containere


Mitt navn er Vil Armstrong og jeg er student ved University of Akron i Ohio. Jeg studerer salgs- og markedsføringsledelse, men deler en lidenskap for hagearbeid og landskapsarbeid. Hele jobben min var landskapsarbeid gjennom hele videregående skole. I løpet av disse årene lærte jeg så mye, og i august 2015, sommeren før mitt førsteårsstudium, begynte jeg Yaardvark. Jeg elsker å lære og dele kunnskapen min med samfunnet. Jeg håper du nyter!

Fest den

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Un Sacrificio Vivo - Rom 12 - Paul Washer (Kan 2024).