Bønner / fruktgrønnsaker

Voksende Moringa Tree

Pin
Send
Share
Send

Lær hvordan du kan dyrke moringa-tre i denne artikkelen. Å dyrke morgen et tre er givende og krever minimal pleie.

USDA soner- 9 - 11, * i kaldere soner som vokser moringatre i potter

Vanskelighet- Lett til moderat

Andre navn- mallungay, munga, munge, pepperrot, drumstick plante

Moringa-tre eller Moringa oleiflera, som populært kalles Drumstick-anlegget på grunn av trommestokken som seedpods / frukt som er spiselige og har jordaktig og røykfylt smak som du aldri har testet før. Den er innfødt i det indiske subkontinentet. Denne tropiske planten er hardfør under passende forhold og nesten fri for sykdommer og skadedyr.

Voksende Moringa Tree

Hvis du bor i Middelhavet eller i en tropisk eller subtropisk region i Australia, Amerika, Afrika eller Asia, er dette et must å vokse i hagen din. Det er et lite pleieverk, tørketolerant og trenger sjelden gjødsel. Imidlertid trenger den regelmessig beskjæring for å være i form.

Krav til dyrking av Moringa Tree

Plassering

Plante moringa-tre på et sted som er solrikt og mindre vind og får minst 6 timer sollys daglig.

Jord

Jorda bør være dyp, rik på organisk materiale, fruktbar og godt drenerende.

Vanning

Vann planten moderat når den er ung, når den først er etablert, trenger du ikke å vanne den med mindre det er alvorlige tørkeforhold.

Gjødsel

Når du dyrker moringa-tre, trenger du ikke å gjødsle det. I stedet mate planten med gjødsel eller kompost, og den vil trives godt. Hvis planten ikke vokser godt, kan du bruke gjødsel til generell bruk i vekstperioden.

Voksende Moringa-tre i temperert region

Du kan dyrke moringa-tre i temperert klima, men med noen begrensninger da det trenger pleie om vinteren. Det er ikke en frosttolerant plante, så det er bedre å dyrke den i en stor beholder på det mest solrike stedet i hagen din.
I mer kaldere soner, vokse den som årlig fra vår til høst.

Planting og stell

Fordi temperatur under 0 C (32 F) er skadelig for det, er det å dyrke moringa-tre i beholder det beste alternativet. På denne måten vil du kunne flytte den innendørs om vinteren til temperaturen stiger, og hvis du har et lite drivhusoppsett, plasser det i det.
Hold planten i temperatur over 10 C. Planter den om våren eller sommeren når alle farene ved frost er passert.

Fordeler med Moringa-treet

1. Deilig smak


Du kan lage deilig og fordøyelig indisk karri og mange andre sørøstasiatiske moringaoppskrifter fra frukt / seedpod eller blader.

2. Rik på næringsstoffer

Medisinske fordeler med moringa er beskrevet i gamle ayurvediske skrifter, nylige medisinske studier fant også sin betydning, det er derfor det kalles mirakeltre eller et livets tre.
Moringa er rik på proteiner, vitamin C og A, kalium og jern. Det er mye fibrøst at bruk av dietten kan kurere forstoppelse og andre fordøyelsesproblemer.

3. Lag urtete

Du kan lage en koffeinfri urtemoringa te av den, og det er nok å legge til en kopp i kostholdet ditt. Den har anti-aldringsegenskaper og forbedrer fordøyelsen.

4. Naturlig renser

Moringa frø brukes til å rense vann. De er naturlige vannrenser, kaster noen av frøene i vann og vasker hånden med den, den er antibakteriell.

5. Tiltrekker pollinatorer

De kremfargede små blomstene fulle av nektar tiltrekker pollinatorer som kolibrier eller sunbirds, sommerfugler, møll, honningbier og humler. Ekorn elsker også å knaske frøene sine.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Make $100,000 Growing Moringa Trees (Kan 2024).