DIY

16 beste gratis hjemmelagde flytende gjødseloppskrifter

Pin
Send
Share
Send

I stedet for kommersielle, kan du bruke hjemmelaget gjødsel i hagen din ved hjelp av disse DIY-verktøyene Hjemmelaget flytende gjødsel for fantastiske resultater!

Det kan være vanskelig å opprettholde hagen din noen ganger, og for å sikre riktig vekst av plantene dine, må du bruke Hjemmelaget flytende gjødsel. De kan lages hjemme og kan også enkelt brukes!


1. Billig og trygg plengjødsel

Epsomsalt og ammoniakk kan øke plengresset og dets frodighet. Epsomsalt har magnesium og svovel, som hjelper til med klorofyllproduksjon, samt i fotosyntese av planter. På den annen side øker ammoniakk nitrogen- og hydrogeninnholdet i jorden. Les mer på Chemistry Cachet.

Sjekk ut artikkelen vår om bruk av Epsom-salt i hagen her!

2. Øl og babysjampo gjødsel

Øl er bra for gresset ditt og kan gjøre gresset ditt grønnere med karbohydratinnholdet. Mens sjampo gjør bakken absorberende, gir ammoniakk rikelig med nitrogen til bakken. Lær oppskriften på Bob Vila for å lage en av de beste hjemmelagde flytende gjødselene.

3. Kjæledyrsikker gjødsel

Epsom salt, Listerine, ammoniakk, øl, oppvaskmiddel og soda, når de kombineres sammen, kan gjøre underverker for plenen din! Som nevnt tidligere er Epsom-salt, ammoniakk og øl en velsignelse for plengresset ditt. Listerine dreper insekter som lever på grasrot, og brus med karbohydratinnholdet øker plenens frodighet. Du kan få oppskriften her.

4. Vedlikehold av plenen

Selv om dette ikke er en veiledning om noen av gjødseloppskriften, men en veldig nyttig guide for å opprettholde plenen din på riktig måte. Besøk Bunnings for å lese ut den grundige guiden.

For å vite hvordan du bruker hundemat som gjødsel, klikk her!

5. Eggeskall te terapi

Eggeskall er rik på kalsium. Kalsiumkarbonatinnholdet sammen med andre næringsstoffer som er essensielle for planter. Lær mer om terapien gjennom denne artikkelen vår!

6. Fiskemulsjonsgjødsel

Fiskemulsjon er mer enn mat for plantene; det er en rik kilde til vekst for dem. Start med å fortynne en spiseskje fiskemulsjon med 1 liter vann og bruk denne løsningen til å vanne plantene dine. Her er oppskriften.

Sjekk ut artikkelen vår om grunnleggende plenspørsmål før du begynner på en her!

7. Sukker for gressproblemer

Vanlig hvitt bordsukker kan være den billigste kilden for å få en grønn og sunn plen. Gunstige mikrober og insekter spiser sukker og styrker gresset. Besøk Moro billig eller gratis for mer informasjon om å lage en av de beste hjemmelagde flytende gjødselene.

8. Lawn Tonic Oppskrift

Brus, øl, oppvaskmiddel, ammoniakk og munnvann er alt du trenger for denne oppskriften. Samle forsyningene og følg her.

Sjekk ut artikkelen vår om kjemisk fri gjødsel her!

9. Hjemmelaget gjødsel

Lær fire grunnleggende midler her for å ta vare på hagen din. Alle oppskriftene inneholder ingredienser som du sannsynligvis allerede har hjemme!

10. DIY kompost te

Bruk av melasse som gjødsel gir planten en stor energikilde og oppmuntrer også til vekst av mikroorganismer. Her er oppskriften.

Lær om bruk av teposer i hagen her!

11. Hjemmelaget hagegjødsel

Bananskall inneholder kalium som er viktig for god rot og skuddvekst. Brukte teblad inneholder næringsstoffer og garvesyre som hjelper til med å skape en mer fruktbar jord. Her er oppskriften på å lage en av de beste hjemmelagde flytende gjødselene til gress.

12. Bananskrellgjødsel

Tro det eller ei, bananskall har vært i praksis i mange rare år. Prøv denne oppskriften for å gi plantene dine en sunn mengde kalium og lag en av de beste hjemmelagde flytende gjødselene.

Sjekk ut bananskallbruk i hagen her!

13. Tanggjødsel

Alle planter, uavhengig av høsting, krever de samme mineralene og sporstoffene for å blomstre. Tang er i stand til å gi disse tingene på et budsjett. Slutt å investere i de dyre gjødselene, og følg denne lenken for å lage en av de beste hjemmelagde flytende gjødselene.

14. Hjemmelaget organisk gjødsel

Følg denne lenken for å lage gjødsel av grønnsaksrester, ugress og hagearbeid og gjødsel. Alle disse er ypperlige for hagen din, da de oppmuntrer til lufting av jord.

For å vite hvordan du lager organisk gjødsel av veggieutklipp, klikk her!

15. Ugressgjødsel

Å lage ugressgjødsel krever tålmodighet, men er absolutt verdt å vente på! Det gir et bredt spekter av næringsstoffer til plantene dine. Instructables gir en detaljert prosedyre for å lage en av de beste hjemmelagde flytende gjødselene.

Sjekk ut artikkelen vår om å lage gjødsel av beinmel her!

16. Organisk gjødsel

Grønnsaksskrap og annet kjøkkenavfall er rikt på sporstoffer og mineraler som kreves for optimal vekst av planter. Legg til 'EM 1' naturlig løsning i beholderen for jordkondisjonering for bedre struktur og drenering. Få oppskriften og andre detaljer her.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Bruk kaffegrut som gjødsel om våren - Kaffegrut som ressurs tips 7 (Kan 2024).