Ukategorisert

6 viktige tips for å lage en fantastisk vakker hage

Pin
Send
Share
Send

Vil du designe en hage som kan avlaste stresset ditt og friske deg når du kommer hjem? Sjekk ut disse grunnleggende hageanvisningene for hjelp!

Vi jobber så hardt for å få huset til drømmene våre. Et sted å ringe hjem på slutten av 8-5-rutinen, et vakkert sted å lyse opp etter en lang arbeidsdag. Noen ganger kan et hjem ikke være så forfriskende som vi ønsker på grunn av det som ønsker deg velkommen før du setter foten i huset.
Hvordan ser det ut utenfor hjemmet ditt? Hva med bakgården? Hvis du ikke liker det som ønsker deg velkommen hjem, så er denne artikkelen noe for deg! Her skal vi utforske hvordan du kan forvandle front- eller bakgården din ved hjelp av hagedesign.

Det er noen myter der ute som viser hagedesign som noe utenfor vår lønnsgrad. La meg fortelle deg at det ikke kan være lenger fra sannheten. En hagedesign kan gjøres av en amatør eller en profesjonell.

Dessuten har teknologien lett for alt, og nå er det applikasjoner som kan veilede deg gjennom hagedesign. Når du tenker på et hagedesign, bør du vurdere følgende faktorer:

# 1 - Budsjett

Dette skal være den viktigste tingen du må tenke på. De andre faktorene er underlagt budsjettet som er foreskrevet. Budsjett bestemmer selv hvilken type frø som skal plantes og hvilken type fortau som skal inkluderes i designet.

# 2- Plassering

Hvor vil du ha hagen? Hvordan kobler du den til huset og andre strukturer? Svarene på disse spørsmålene er viktige. I tillegg til det, topografiske funksjoner som åser, uthugg og bakker dikterer utformingen av hagedesignet. Her må du også faktorisere den kontekstuelle plasseringen av hagen, en urbane og en landlig hage er utformet annerledes.

# 3- Jord

Kjenn jorda din. Ikke å si at du skal ha en grad i jordvitenskap, bare at du skal være oppmerksom på det grunnleggende da jord påvirker tilstedeværelsen eller mangelen på vann og næringsstoffer. Denne informasjonen kan hentes fra å observere typen ugress som vokser på den målrettede tomten.
Vær oppmerksom på at dette bare er viktig hvis du vurderer å designe hagen selv, men hvis du har råd til en landskapsarkitekt, vet han hva som skal gjøres. Jord kan manipuleres ved å tilsette verdifullt materiale som blant annet kompost, mineralsalt til toppjorden.

# 4- Overflater

Overflaten til hagedesignet er avgjørende for hagens estetikk. Du kan ha en vidstrakt plen som ligner en i vestlige tempererte hager. Overflater av stiene i en hagedesign bør velges med tanke på både gjennomførbarhet og estetikk.

# 5- Plantedesign

Det kan hevdes at et hagedesign først og fremst er et plantedesign, og tilsynelatende kan du ikke argumentere med det. Glem alt grunnarbeidet; dette vil være det som vil lage eller ødelegge et design.

Den kombinerer litt kulturell, hagebruk og økologisk kunnskap. Du må vite hva som kan vokse med hva før du ender med å sabotere arbeidet ditt, om enn uvitende!

# 6- Type hage

Det er forskjellige typer hager, som inkluderer:

  • Islamske hager (dominerende i Sør-Asia, Nord-Afrika og den iberiske halvøya)
  • Middelhavshager (populært av antikkens greske og romere)
  • Formal Gardens (tradisjonell europeisk hagedesign)
  • Hyttehager (Wild Garden, ikke egnet for små urbane områder!)
  • Kjøkkenhage (En enkel grønnsaks- og urtehage)
  • Shakespeare garden (Tema rundt arbeidet til William Shakespeare)
  • Rock Garden (har omfattende bruk av steiner og steiner)
  • Samtidshage (i moderne bolig)
  • Liten urbane hage (Container Gardening)
  • Bolighage

Jeg vil gå på et lem her og anta at folk flest er ute etter å designe en bolighage - Designe en vakker hage for ditt hjem. Etter å ha vurdert alle de ovennevnte og funnet på designen din, hva neste?

En annen ting som er avgjørende for utformingen av hagedesign inkluderer kostnadene for vedlikehold. En hage kan kreve en gartner og noen verktøy. En god hagedesign bør ta det i betraktning.

Noen verktøy, for eksempel en polsag, er veldig viktige. En stavsag er nødvendig for å toppe et tre etter ønske og holde en hage pent og attraktivt.

Tretopp er den eldste formen for landskapsarbeid og krever ingen fancy utdannelse; bare en vakker fantasi kan wow dine besøkende. Enten det er å toppe et tre, eller bestemme hvilket materiale du skal forta fortauet med; det hele er en del av å komme med et hagedesign.
Mens du tenker på et hagedesign, kan det gjøre deg mye godt å huske at gjennom enkelhet kommer stor skjønnhet.

Har du noen andre forslag du synes jeg burde ha nevnt? Gi meg beskjed i kommentarene.


Shary Saunders er blogger på sharycherry.com. Hagearbeid og landskapsarbeid har vært hennes lidenskap i mange år. Du finner Shary på Twitter på @SharySaunders

Fest den

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan komme i gang i hagen - del 3 (Kan 2024).