Hagedesign

5 viktige moderne hage design ideer

Pin
Send
Share
Send

Av Adam Christopher, eier av adamchristopherdesign.co.uk

Vil du lage en moderne hage? Hvis ja, må du ta en titt på disse 5 moderne hage design ideer i denne informative artikkelen

De mest fasjonable hagene for øyeblikket er moderne eller moderne hager. Hva er det som lager en flott moderne, moderne hage? Kan det oppnås av den gjennomsnittlige Joe og hvilke regler skal de følge? Her i denne artikkelen ser du fem grunnleggende aspekter av moderne hagearbeid.

Fem grunnleggende moderne designregler for hagen

  1. Hard landskapsarbeid
  2. Lite vedlikehold
  3. Varierte høyder
  4. Kontaktpunkter
  5. Lyn

1. Hard landskapsarbeid

Vanligvis i moderne hagedesign er hele hagen bundet sammen ved hjelp av hardt landskapsarbeid og har en enhet som er veldig kantet. Det er vannutstyr, steiner, hevede senger og innebygde planter som er fysisk konstruert i hagen med gjengitte vegger og trebenkinnlegg.

Disse har fordelen av å huse god jord for en sterk vekst av planter. Dette hjelper også til å løfte plantene opp til øyehøyde der de kan bli bedre verdsatt.

Hvis budsjettet ikke kan styrke et innebygd landskap og planter, så er det moderne planter der ute som vil fylle formålet med de innebygde planterne som er nevnt ovenfor.

2. Lavt vedlikehold

Moderne hager er moderne hager, og det er derfor de har lite eller lite vedlikehold. På grunn av dette er en gjennomsnittlig moderne hage designet på en slik måte at den ikke vil være vanskelig å vedlikeholde.

Selv vanningsmetoder er underforstått. Selvvanende planter og hevede senger er vanlige, og de valgte plantene er for det meste seige, vanligvis brukes gress. Det er sjelden å se en moderne hage beplantet med delikate blomster, og noe av grunnen er å gjøre det enkelt å vedlikeholde.

Gravler og bjeffer brukes på toppen av ugressfast matter for å redusere behovet for luking, og de spesialbygde planterne eller innebygde hevede senger gjør det lettere for mattingen å bli låst på plass.

3. Varierte høyder

En ting folk lett kan overse er å endre høyden på landskapet slik at det er ting av interesse på hvert nivå. I likhet med et interessant naturlandskap hvor fjellene er i det fjerne blir mindre klare, men pittoreske når de kommer nærmere horisonten.

Det som gjør dette mer interessant enn en flat horisont, er at vi kan se mer og mer, og når vi ser opp eller ned som det er poeng å se på.

Det samme prinsippet gjelder for en moderne hagedesign. Når høyden på det rene og drivende landskapet endrer oppmerksomheten vår og trekker den over hagen for å holde oss interessert.

4. Fokuspunkt

I vår liste over moderne hageideer er ideen om å gjøre et fokuspunkt nødvendig. Det er ikke bare et poeng med moderne hagedesign, men et av de mest grunnleggende prinsippene i utformingen.

Et godt design har et sterkt fokuspunkt som trekker betrakterens blikk, dette filtrerer også de mindre viktige funksjonene fra det. Tenk på det som et grafisk design, tenk hva plakaten handler om og ordne alle detaljene rundt det.

Et fokuspunkt kan være alt fra en moderne planter, foss til et skulpturstykke. Jeg har sett noen veldig fine funksjoner som et tre er plassert i en stor gryte og ligger i en sentral posisjon for å uttale seg.

5. Belysning

Det som virkelig setter disse moderne hagene i gang, er at de blir levende om natten. I moderne hagedesign brukes nattbelysning for å gi hagen et helt annet utseende. Ved å plukke ut områder av hagen med lyse rammer og markere planter eller designlinjer.

Så der fikk du en rask titt på hva som gjør en flott moderne hage. Det er åpenbart mange flere faktorer involverer i det, men disse 5 grunnleggendemoderne hage design ideer er de viktigste.

Husk dem hvis du ønsker å designe din egen moderne hage eller for å få en mer moderne følelse i din eksisterende hage.


Adam Christopher er designer og produsent av moderne planter med et geometrisk tema. Han blogger om moderne hagedesign, planter og betong på sin nettside

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 15 Creative Home Designs That Will Inspire You (Kan 2024).