Hagearbeid

Planting av myntseng for bakken

Pin
Send
Share
Send

I alle urter er mynte superenkelt å dyrke. Du trenger ikke være ekspert på dette. Den kan dyrkes både i container og på grunn. De fleste gartnere foretrekker å plante mynte i containere for å spare landplass da det dekker flekker aggressivt. Men hvis du planter den med forsiktighet, kan den bli et utmerket bunndekke. I denne artikkelen lærer du hvordan du kan plante en duftende myntseng uten å la den spre seg i uønskede deler i hagen din.

Har du noen gang passert et felt der mynte vokser, himmelsk bris svømmer fra den, forfriskende og humørsvingende? Dyr en mynteseng i hagen din og nyt den fruktige sitron-lukten.

Tips før planting

  1. Finn et lukket eget rom i hagen din for å lage en mynteseng; hevede senger på 6 tommer høyde er perfekte for dette.
  2. Hvis du ikke dyrker den i en hevet seng, kan du pakke den med mye mulking rundt den eller plante den i et trangt rom.
  3. Mynte sprer seg kraftig. Det er sterkt tilrådelig å begrense området, det er ikke en god idé å plante den i blomsterbed eller grønnsaksplater, da den vil suge næringen i jorden og invadere hagen din som et ugress.

Velg et sted

Et ugressfritt sted, rikt på organisk innhold og kompost i jord som får full sol, men skygge på ettermiddagen er ideell for sunn vekst. Velg et åpent vindområde hvor du kan sitte ved å nyte aromaen når vinden blåser gjennom den.

Planting

Dyr mynte fra borekaks eller kjøp en plante eller to fra en barnehage i stedet for å så frø (det er vanskelig å dyrke mynte fra frø). Mynte er hardfør flerårig i sone 3-11, kommer i varianter for hver sone og klima, så velg deretter.

* Våren er den beste sesongen for å dyrke den i kaldere deler.

Variasjon

Det er mange typer myntsorter du kan velge mellom. For kaldere deler er peppermynte, appelsin mynte og eple mynte perfekt. Ananas mynte og mynte vokser bedre i subtropiske omgivelser og tropene, andre populære varianter er sjokolademynte og sitron mynte.

Omsorgsfull

Gjør regelmessig vanning, myntehat tørker og elsker fuktig jord. Klyp for å gjøre det buskere og fjern blomster for å forlenge veksttiden. Av og til gjødsel om en måned er nok.

Høsting

Du kan høste mynteblader når som helst og bruke den til å lage mynte, i salater, med yoghurt og i mange forskjellige retter.

Konklusjon

Løft en myntseng i hagen din i et trangt rom; du vil elske duften. Du kan også lage en urteplen av mynte (trenger regelmessig klipping), så når du går over den, vil den frigjøre duften.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Oilfield update on Williston North Dakota and the Bakken (Kan 2024).